Surflessen
Door: evaregnery
Blijf op de hoogte en volg Eva
01 April 2010 | Australië, Newcastle
Zaterdagochtend zijn onze surflessen begonnen..! We werden opgehaald door een bus met aircondition (stond in de folder) als je alle ramen tegen elkaar openende dan had je het zeker lekker koel. Backie ging in de aanhangwagen vol met andere backies dus die heeft veel vrienden gemaakt. Wij zaten in een groepje met 12 mensen in het busjes en hebben de hele GOLD COAST gezien! Bij een strandje aangekomen gingen we dan eindelijk surfen! Dus ik pak mijn board en ren het water in (zoals pamela anderson in Baywatch) om een golfje te pakken! Helaas zo was het niet! Het is hard werken en heel veel vallen en opstaan! Soms even een hap zout water nemen, bijna verdrinken, het board op je hoofd landt, het board ervan doorgaat en dat je been bijna uit de kom wordt getrokken, blauwe plekken en schafwonden oplopen en onwijze spierpijn! Maar aan het eind "I was catching some waves dude" en niet alleen de kleintjes voor maar ook de wat grotere wat verder weg! (in surftermen de niet gebroken golven)Je moet dan eerst door de stroming heen peddelen met je board (af en toe zijn de golven zo sterk dat je dan weer mee wordt gesleurd naar het strand toe maar dan probeer je het nog een keer) (en dan zeggen ze dat surfen relaxt is, nou ik vond het hard werken) en dan lig je op je plank te wachten totdat er een goede golf komt dan ga je als een gek peddelen en als je voelt dat de golf onder je voeten is sta je op en blijf je staan!! Klinkt simpel toch!?? Er zwommen ook nog wat wilde dolfijnen langs maar Raads en ik waren zo druk met golven catchen dat wij dit stukje hebben gemist! We hebben veel stranden gezien en het erg gezellig gehad! S avonds sliepen we op het surfcamp en dat was echt een belevenis! Het was in de middle of nowhere en de mensen die er rond liepen kwamen een beetje uit de HIPPIE tijd. Er liep op het terrein 2 paarden en een pauw rond...en het is about the Love...! Wat hebben Raads en ik gelachen want dat is wel een beetje het tegenovergestelde hoe wij zijn maar we hebben ons aangepast en heerlijk mee gedaan!! Ze noemde ons zelfs VOGUE (wat wij natuurlijk een compliment vonden want we liepen elke dag in dezelfde kleren en zagen er niet uit)
Gisteravond zijn we in Sydney aangekomen en hebben we heerlijk gegeten want dat was onze laatste avond samen! Vanochtend heel vroeg ben ik naar Melbourne gevlogen waar ik nu dit stukje zit te schrijven. Ik heb nog geen verdere plannen maar zal morgen een beslissing maken wat ik ga doen! Mirjam pakt over een uur het vliegtuig terug naar Amsterdam! Het was super om een week samen te reizen en het zal nu zeker weer even wennen zijn om weer alleen op pad te gaan!! Raadsveld bedankt voor alle tips en de super leuke gezellige week!
Natuurlijk heb ik ook nog wat wist je datje:
Het strandzand hier piept als je erover heen loopt. Het is zo wit en fijn.
Dat ik onwijze spierballen heb gekregen van het surfboard sjouwen.
Dat als je in een "rip" zit ( een stroom wat het water weer terug brengt naar de zee ) je er nooit tegenin moet zwemmen want dan verdrink je want dat hou je niet vol. Maar dat je altijd parralel aan het strand eruit moet zwemmen.
Mijn witte schoenen niet meer wit zijn!
Als je hier uiteten gaat alles aan de bar besteld en meteen betaald. Je krijgt dan een lampje op tafel en als het eten dan klaar is gaat het lampje flikkeren en moet je het zelf ophalen!!
Mijn mobiel nummer is: 0061410839640 en er nu dus gesmst kan worden!
Dat ik deze 3 weken vaker in de bus heb gezeten dan de laatste 3 jaar in Nederland.
Dat alles in Australie andersom is dan in Europa...rijden links, wc deur op slot draaien, gas aansteken, de maan er anders uitziet, mensen heel aardig zijn als je alleen rondloopt, seizoenen tegenovergesteld zijn en nog veel meer!
Ik laat jullie snel mijn plannen weten! Vandaag ga ik een beetje rondlopen en alles hier eens bekijken!
Heel veel liefs,
Eva
01 April 2010 - 06:27
Christa:
He dude! ziet er goed uit.... -
01 April 2010 - 06:32
Maartje:
Maak ons maar jaloers op een regenachtige donderdagochtend waar we gewoon op kantoor zitten...
Veel plezier daar!
Groetjes Maartje -
01 April 2010 - 08:44
Judith:
jeetje, ziet er sportie uit zus!!
hier regen en zelfs hagel vanmorgen....
01 April 2010 - 10:17
Lisette:
je bent goed bezig Eef! leuk om je verhalen te horen! veel plezier in Melbourne! -
01 April 2010 - 11:13
Sibel:
Wat heerlijk om je verhalen te lezen, lijkt wel of ik een boek lees.. Je neemt ons mee in je geweldige ervaringen. DUS: blijf schrijven :-)
Hmm als je verdrinkt zegt men ook vaak RIP:-)
Ik ga de was maar eens ophangen :-)
Jij veel plezier met plannen maken wat je gat doen! Geniet ervan
Liefs Sibel
01 April 2010 - 20:13
Brigit:
Hoort allemaal goed EEf.
Je hebt me aangestoken, ik ga ook naar het strand: appartement met zeezicht in Zandvoort. Verheug me erop. -
03 April 2010 - 15:50
Martijn:
Surflessen... Eva, wat ontzettend gaaf! Ik kan het me bijna niet voorstellen dat je dat hebt gedaan, want het is hier momenteel regen, regen en nog eens regen!
Echt super!
Hee en wist je dat... Heerenveen te huur staat.. Ook content te huur staat... Wij dus een compleet nieuw pand gaan krijgen. We een redelijke omzet draaien.. Er inmiddels heel veel bekend is over het nieuwe 'Unique'.. Leuke en minder leuke dingen....
Zo, ben je klein beetje op de hoogte! Ga je er niet te veel mee vervelen want je moet nu gewoon genieten van Australië!!
Heeeeel veel plezier nog en maak maar lekker leuke plannen! Groetjes aan je backie!! Ik schrijf je snel weer eenberichtje....
X, Martijn -
04 April 2010 - 13:47
Geertje:
Weer even helemaal bijgelezen op deze toch wat sombere (alleen qua weer natuurlijk) eerste paasdag. Vieren ze Pasen in Australië net zoals bij ons? Of heb je opmerkelijke verschillen geconstateerd? Blijf vooral genieten (en schrijven natuurlijk)... Groetjes!