Oostkust - Reisverslag uit Cairns, Australië van Eva Regnery - WaarBenJij.nu Oostkust - Reisverslag uit Cairns, Australië van Eva Regnery - WaarBenJij.nu

Oostkust

Door: evaregnery

Blijf op de hoogte en volg Eva

19 April 2010 | Australië, Cairns

Jeetje zeg er zijn alweer een paar dagen verstreken en ik schrijf dit stukje vanuit Mission Beach.

Afgelopen vrijdag heb ik een reeftour gemaakt op de great Barriere reef (van de veiling). Het was weer een bijzondere ervaring. S ochtends vroeg (natuurlijk anders raak je uit het ritme) moest je inchecken op een grote boot. Tijdens onze boottocht kreeg je allerlei formulieren die je moest ondertekenen. Het kwam erop neer dat als er iets gebeurt dat het je eigen risico is. Daarna werd er een verhaal gehouden over Safety rules...! (ik zie jullie denken heb je dat nodig als je gaat snorkelen...ja dat heb je nodig als je in Australie gaat snorkelen!) Je krijgt te horen wat er allemaal zwemt en wat er allemaal kan gebeuren. Ik kan jullie heerlijk zeggen mijn maag heeft zich toen wel even omgedraaid: haaien, stingers= kwallen die je kunnen verlammen en de stromingen in het water. Het is het kwallen seizoen dus je kon beter maar een pak huren zodat je beschermt was. Ik heb dat toch maar gedaan en ik kan je zeggen ik zag er sexy uit!! (helaas kan ik hier geen fotos uploaden). Lotte zou trots op mijn zijn geweest want ik ben zo het water ingesprongen, niemand hoefde mij te duwen!! En het snorkelen ging goed moest wel even wennen en relaxt worden in het water maar daarna was het prachtig! We lagen letterlijk met onze neus op het koraal! Ik ben ook nog met een Guide verder weg gesnorkeld en toen zwommen de haaien onder ons! Bijzonder en even paniek maar deze zijn niet echt gevaarlijk!

Zaterdag ben ik naar Cape Tribulation geweest daar ontmoet het regenwoud het strand. Dat is erg bijzonder! Onderweg hebben we een grote wandeling gemaakt door het regenwoud en ik heb ik net zoals Jane nog even aan een slinger van een boom gehangen! Helaas ben ik Tarzan daar niet tegen gekomen! Ook hebben we nog een river cruise gemaakt op een rivier waar allerlei krokodillen zwemmen en we hebben er 2 gezien. Of iedereen wel zijn armen en benen binnen boord wilde houden want mensen vinden zij erg lekker! Natuurlijk hebben we ook veel slangen gezien die heerlijk lagen te slapen in de boom. In de middag werd ik afgezet bij mijn slaapplaats. Een hutje midden in het regenwoud maar 3 minuten van het strand. S middags heb ik Jungle Surfing gedaan...een tocht door de jungle waar je voeten de grond niet raken!! Je gaat van boom naar boom over een kabelbaan. Dus daar ging het lange slunzige lichaam onderste boven, achterste voren door de bomen heen. Het was super leuk!! De volgende dag hebben we nog een wandeling gemaakt langs het strand maar echt relaxt lopen doe je niet want overal staan borden dat je moet uitkijken voor de krokodillen. Daarnaast kun je niet zwemmen door alle dodelijke kwallen! We hadden een super leuke wandeling uitgezocht waarbij je dus wel een stukje door de zee moest lopen en langs de rivier! Nou ik kan je zeggen ik heb alle kanten goed opgekeken want dat was toch best eng. Gelukkig zijn we niks tegen gekomen (alleen mensen dan). Zondag was ik weer in Cairns.

Vanochtend heb ik de greyhound bus genomen naar Mission Beach. Dit is ongeveer 2 uur naar beneden langs de kustlijn rijden. Het strand schijnt hier fantastisch te zijn maar helaas regent het! Dus vandaag heb ik maar een wild water rafting voor morgen geboekt( dat schijnt erg goed te zijn als het regent en je wordt toch nat van het raften) Ben dus benieuwd! Nu lekker relaxen en niet heel veel doen, natuurlijk wel heel veel kletsen met anderen!! Woensdagochtend ga ik weer verder naar beneden naar Magnetic Island.

Wist je dat:
Duitsers geen visa meer krijgen voor australie..(het stikt hier van de duitsers)

Ik eindelijk mijn 1ste boek uit heb..bedankt marg was super.

Dat alice springs ook de thuishaven is van Flying Doctors...televisie serie van vroeger.

Hier een gesprek begint met waar kom je vandaag, hoelang ben je in australie en wat ga je doen....dat je soms na een dag iemands naam past vraag!!

Ik al 3 slotjes kapot heb gemaakt.

Dat ik in Alice springs een vliegnet om mijn hoofd had omdat ze echt overal in willen kruipen.

Dat de abriginols pas 40 jaar geleden als mensen zijn herkend en dat je voor die tijd nog op ze mocht jagen.

Dat ik af en toe heel slecht bereik heb met mijn telefoon en niet altijd kan reageren op de smsjes maar dat ik het wel super leuk vindt om deze te krijgen!!

Ik nog heel ben en nog niks heb gebroken!

Dat ik een vlucht heb geboekt naar FIJI voor 2 weken vakantie vanaf 10 mei tot met 23 mei!

Dat het nu volgens mij net stopt met regenen en dat ik dus stop met internetten.

Heel veel liefs Eef

• 19 April 2010 - 06:31

Margje:

Hey Eef,

Wat heerlijk weer om je verhaar te lezen zo op de vroege morgen. Misschien komt het einde van jou boek ook wel uit voor jou op FIJI;)

Dikke kus!

• 19 April 2010 - 07:47

Marja & Jaike :

Heee Eef,

Dat klinkt superleuk zeg, vooral die jungletocht enzo! Dat snorkelen was dus ook wel een belevenis, haha.. Ben benieuwd naar je foto's!
    Hopelijk wordt het weer snel wat beter daar, schijnt ook dat je daar super kunt skydiven in Mission beach! Voor als je nog plannen had;)

Liefs Jaike

• 20 April 2010 - 08:58

Ellen:

Lieve Eva,

Hou eens op met al die lekkere verhalen. Het begint hier volop te kriebelen....JALOERS!!
    Ik wist niet dat jij zo'n schrijftalent was, ik zou zeggen bij thuiskomst maar beginnen aan je eigen boek.

Liefs Ellen

• 20 April 2010 - 18:31

Brigit:

lieve eef
    ik hou van je en wil je graag weer heel terug
    gaat dat daar wel lukken?
    al die enge verhalen!!!
    kus brigit